Sipariş Vermek İçin

15 Mart 2013 Cuma

Babaannemin Mantısı - Hinkal



 Bugün evde canımız mantı istedi.  Mantının en güzelini de babaannem yapar :) Biz de ondan öğrendiğimiz kadarıyla farklı bir mantı yapmak istedik. Bu mantının yöresel adı hinkal.. Annem ve ablamla beraber yaptık ve keyifle yedik :)

Diğer mantılardan farkı 4 köşe sıkılması. Büyük olduğundan yapımı daha hızlı ve kolay oluyor. İçine de kıyma yerine patates konabiliyor.

- Öncelikle un,yumurta bir yemek kaşığı tuz ve aldığı kadar su koyarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Ve 15 dakika dinlendiriyoruz. 
- Bu sırada kıymalı içi hazırlıyoruz. Soğanı kıymanın içine rendeliyoruz ve baharatları koyuyoruz.
-Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler yapıp un serperek açıyoruz. Ardından çay
bardağıyla yuvarlaklar halinde kesip çıkarıyoruz ve kıymalı içten koyuyoruz.
- Şimdi de yuvarlak hamuru elimize alıyoruz ve işaret parmağımızı arasına koyup karşılıklı    kenarları yapışacak şekilde birleştiriyoruz.
- Geniş bir tencerede su kaynatıyoruz. İçine bol tuz ekleyip hazırladığımız hinkalları kaynayan suya atıyoruz. Suyun üzerine çıkana kadar pişiriyoruz. 
- Dilersek üzerine tereyağı eritiyoruz,salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Ve  servis ediyoruz. Afiyet olsun :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...