Sipariş Vermek İçin

15 Mart 2013 Cuma

Havuçlu Brüksel Lahanası

Köpük'ün yemediği nadir yemeklerden de olsa hem görüntüsüne hem de tadına ben bayılıyorum. Şimdi bana kızıyor neden ilk tarifimiz bu diye,mır mır bağırıyor :) Brüksel lahanası çok sağlıklı, bir tabağı günlük C vitamini ihtiyacımızın %100'ünü karşılıyormuş. Gelelim nasıl yapıldığına;
Malzemeler :
- Yarım kilo brüksel lahanası
- 1 büyük havuç
- 1 kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kesme şeker
- Karabiber,tuz

Yapılışı :
- Öncelikle tencereye zeytinyağını koyup küp küp kesilmiş soğanları kavuruyoruz. Daha sonra salçayı ve halka kesilmiş havuçları atıyoruz. Yarım bardak su ekleyip havuçların biraz yumuşaması için pişiriyoruz.
- Ardından brüksel lahanalarını da yıkayıp tencereye ilave ediyoruz, üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Tuzunu,şekerini ve biberini koyup pişmeye bırakıyoruz. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...