Sipariş Vermek İçin

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Mayasız Pamuk Poğaça

Mayalı poğaçaları çok seviyordum çünkü kabartma tozuyla denediklerim genelde biraz sert oluyordu.Ta ki bu tarifi deneyene kadar.Özellikle fırından ilk çıktığında nefis oluyor,hem de çok pratik mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 2 yumurta(1inin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için: beyaz peynir,maydanoz













Yapılışı:
Sıvı malzemeleri karıştırıp üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyelim.Yumuşak bir hamur  veya elde edelim.
- Hamuru 5-10 dakika dinlendirip ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elimizde açalım ve içine peynirli karışımdan bir tatlı kaşığı kadar koyalım. Ağzını iyice kapattıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...