Sipariş Vermek İçin

13 Temmuz 2013 Cumartesi

Sebzeli Güveç

Malzemeler:
- 3 orta boy patlıcan
- 4 orta boy patates
- 1 kabak
- Yarım kg kuşbaşı kırmızı et
- 8-10 yeşil sivri biber
- 6-8 arpacık soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- İlk olarak ocakta ısıttığımız güvecimizin üstüne kuşbaşı etlerimizi diziyoruz. 1-2 dakika ateşte çevirip altını kapatıyoruz. 
- Bu sırada tüm sebzeleri tavla zarı boyutunda doğruyoruz ve güvece ekliyoruz(patlıcanları tuzlu suda bekletirseniz daha güzel olacaktır). En üst kısma domatesleri koyuyoruz. Sarımsakları ve arpacık soğanları ekliyoruz. 
- Tuz,karabiber ve pulbiberi ilave ediyoruz. Bir yandan da geniş bir kasede salçayı sulandırıp, zeytinyağıyla birlikte güvece ekliyoruz.Bir kase daha su ilave edip ocağın altını açıyoruz. Güveç kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz,üzerini folyoyla kapatıp fırında 170 derecede 1 saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...