Sipariş Vermek İçin

11 Temmuz 2013 Perşembe

Sinor



Malzemeler:
3 adet yufka
Üstüne sürmek için sıvıyağ
Su
Dilerseniz içine kıyma,tuz)

Üzeri için: 
Yoğurt ve tereyağı







Yapılışı:Yufkayı serdikten sonra öncelikle üstüne biraz su serpiyoruz. Yufkayı ortadan ikiye kesip parçaları rulo halinde yuvarlıyoruz(kıyma kullanacaksanız yuvarlamadan önce şerit halinde sürüyoruz.)
  
Sonra da bu ruloyu 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üzerine fırça yardımıyla yağ sürüyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Üzerine yoğurt ve tereyağı sürüp servis ediyoruz, dilerseniz salçayla sos da hazırlayabilirsiniz.Mantı gibi hem çok kolay hem ekonomik hem de çok lezzetli oluyor.

Dilerseniz buzluğa atıp sonradan fırına verebilirsiniz. afiyet olsun :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...