Sipariş Vermek İçin

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Avcı Böreği



Malzemeler:
4 adet yufka 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan 
3/4 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
Islatmak için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
2 adet yumurta
Galeta unu
Yapılışı:
Öncelikle bulguru sıcak suyla ıslatıp şişiriyoruz.Bir tencerede kızgın yağda soğanı ve kıymayı kavuruyoruz. Üzerine baharatları,tuzunu ve cevizi ekliyoruz. Son olarak da suyunu çeken bulguru ve ince doğranmış maydanozları ekliyoruz. 
 Sütle sıvıyağı karıştırıp yufkaları ıslatmak için sosumuzu hazırlıyoruz. Yufkamızı masaya serip sosu her yerine sürüyoruz ve 6 eşit üçgene bölüp harcımızdan koyuyoruz ve sarıyoruz. Birleşme noktalarını su sürerek sabitliyoruz. 
 Şimdi geniş bir kaseye yumurtaları kırıyoruz. Bir başka kaseye de galeta ununu koyuyoruz. Rulo halindeki börekleri ilk önce yumurta ardından galeta ununa buluyoruz, 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...