Sipariş Vermek İçin

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Denizci Ekmeği

Herkese merhaba, bu tarif sana'nın hediye ettiği tarif kitabından. Ufak değişikliklerle müthiş lezzetli, nefis kokulu bir ekmek elde ettim. İşte tarifi:
Malzemeler:
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı süt
- Bir paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı sirke
- Yarım su bardağı rendelenmiş 
kaşar peyniri
- Tuz




Harcı için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan(piyazlık doğranmış)
- 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
- 10-15 siyah zeytin(çekirdekleri çıkartılıp dilimlenmiş)
- 1 büyük domates(kabukları soyulup doğranmış)
- Kekik
- Taze fesleğen
- Yarım demet maydanoz
- Tuz,karabiber

Yapılışı:
- Tencerede zeytinyağını kızdırıp soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. Ardından domatesleri ve tuzunu ekleyip 3-5 dakika pişiriyoruz. Kekik,maydanoz,fesleğen ve karabiberi atıp altını kapatıyoruz. 
- Geniş bir kaba un,kabartma tozu ve tuzu eliyoruz. Kaşarı sütü ve harcın yarısını koyup hamur kendini toplayana kadar yoğuruyoruz. Yağlanmış fırın kabında 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz. 10 dakikadan sonra çıkarıyoruz ve harcın yarısını kaşıkla bastırarak üzerine yerleştiriyoruz. Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 15 dakika daha pişiriyoruz. Ekmeğimiz hazır, mutfak nefis kokuyorr! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...