Sipariş Vermek İçin

2 Ağustos 2013 Cuma

Elmalı Crumble

Merhaba, bakeyard'da gördüğüm bu crumble tarifini çok ama çok sevdim. Crumble'ın türkçe çevirisine kırıntılı turta diyebiliriz. Bazı değişikliklerle tarifi kendime uyarladım.
  Tarif elmalı fakat kuru üzüm, incir,çilek,şeftali kısaca meyve olarak elinizde ne varsa kullanabilirsiniz. Limon suyu yerine de portakal suyunu deneyebilirsiniz. Fakat bu haline gerçekten bayıldım ve kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı margarin
- 1/2 su bardağı soğuk tereyağ
- 1 yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 limonun kabuğu+suyu
- 4 tatlı kaşığı nişasta
- 4 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kahve
Yapılışı:
-1 bardak şeker,un,yumurta,tereyağ ve margarin,kabartma tozu,limon kabuğu ve tuzu fazla bastırmadan ufalanır durumda kırıntılı bir hamur haline getiriyoruz.Hamur çok unlu görünebilir fakat sıvı eklemeyin.
- Diğer tarafta bir kasede nişasta,tarçın,limon suyu ve kalan yarım bardak şekeri karıştıralım.Küçük küçük doğranmış elmaların üzerine dökelim.
- Şimdi bir borcamı tereyağıyla yağlayalım ve hazırladığımız unlu karışımın yarısını iyice bastırarak tabanı oluşturalım.Üzerine elmalı-nişastalı karışımı dökelim. Son olarak da kalan unlu karışımı serpelim.190 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim.Afiyet olsun!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...