Sipariş Vermek İçin

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Kepekli Ekmek

Hiçbir katkı maddesi olmayan bu ekmeği sevdiklerinize rahatlıkla sunabilirsiniz. Üstelik ekmek yapma makinesine ihtiyacımız yok! :)

Malzemeler:
- 3 su bardağı kepekli un
- 4 su bardağı beyaz un
- 1 paket yaş maya
- Bir yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
- Üzerine susam ve çörekotu





Yapılışı:
- İki çeşit unu karıştıralım. Ilık suda erittiğimiz mayayla tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Yuvarlak bir fırın kabını (ben kelepçeli kek kalıbı kullandım) yağlı kağıtla kaplayıp hamuru boşaltalım ve üzerini düzleştirelim. 15 dakika daha mayalanmasını bekleyelim. Üzerine susam ve çörekotu serpip 150 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Yüksek ısıda pişirirseniz içi hamur kalabilir bu yüzden düşük ısıda pişmesi gerekiyor. Ekmeğimiz pişince biraz soğuduktan sonra dilimleyebiliriz. Afiyet olsun :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...