Sipariş Vermek İçin

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Kızılcık Suyu

Kızılcık görüntüsüyle kendine hayran bırakan meyvelerden.Sıcak yaz günleri için asitli içecekler yerine tercih edilebilecek çok sağlıklı bir içecek bu. Üstelik hazır meyvesularından kat kat lezzetli! :) Yapımı çok kolay,buzdolabında birkaç gün saklayıp tüketilebiliyor.Üstelik kızılcığın bir sürü faydası var,özellikle sindirim sistemine çok iyi geliyor.Ayrıca kanser hücrelerinin üremesini engelleyen bir antioksidan barındıran kızılcık bolca C vitamini içeriyor.
  

Bunca faydasından sıra tarifte!

Malzemelerimiz:
- 1 kilo taze kızılcık
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2 litre su

Dilerseniz; çubuk tarçın,karanfil

Yapılışı:
- Kızılcıkları yıkayıp temizledikten sonra,su ve şekerle kaynatıyoruz. Kaynarken üzerindeki köpüğü arada bir alıyoruz. Bu sayede daha berrak bir şerbet elde edebiliriz. 
- Kaynadıktan sonra dilerseniz tarçın ve karanfili ekleyebilirsiniz. 
- 10-15 dakika kaynayan kızılcık suyunu artık ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...