Sipariş Vermek İçin

23 Ağustos 2013 Cuma

Frambuazlı Cheesecake

Malzemeler:

Tabanı için: 
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Kreması için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 400 gr labne peyniri
- 200 gr krema
- 2 yemek kaşığı un 
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin

Frambuaz sosu için:
- 1 su bardağı frambuaz (ben dondurulmuş kullandım)
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- İlk olarak cheesecake tabanını yapalım.Bisküvileri robotta un haline getirelim. Eritilmiş tereyağını yavaş yavaş ekleyelim. Alüminyum folyoyla kapladığımız kelepçeli kalıba bastırarak eşit bir tabaka şeklinde tabana yayalım.

- Şimdi kremayı hazırlamak  şekeri kremayı ve labneyi mikserle iyice çırpalım. Yunurtaları teker teker ilave edelim. Son olarak un, nişasta ve vanilini ekleyelim. Ben bu esnada renk versin diye birazdan hazırlayacağımız frambuaz sosundan da birkaç kaşık ekledim. Dilerseniz sosu sadece üzerinde de kullanabilirsiniz. Pürüzsüz hale gelen kremayı tabanın üzerine dökelim. İçine bir bardak su koyduğumuz tepsinin üzerine oturtup 160 derece fırında 40-50 dakika kadar pişirelim.
- Frambuaz sosu için frambuazları ve pudra şekerini robotta sos haline getirelim.Pişen cheesecake biraz soğuduktan sonra üzerine dökelim. En az 5-6 saat dolapta bekleyen cheesecake servise hazır. En iyi sonuç için bir gün beklemenizi öneririm,tabi bekleyebilirseniz :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...