Sipariş Vermek İçin

16 Eylül 2013 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası


Malzemeler:
- 250 gr(yarım paket) irmik
- 75 gr(4-5 yemek kaşığı)tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- Dilerseniz çam fıstığı veya iri çekilmiş ceviz
- İçine kaymaklı dondurma

Yapılışı:
- Teflon bir tencereye tereyağını ve sıvıyağı alıp tereyağı eriyinceye kadar bekliyoruz.
- Ardından irmikleri ve çam fıstıklarını tencereye ilave edip rengi değişene kadar kısık ateşte kavuralım. (15-20 dakika yeterli oluyor.)
- Kavurma işlemi bitince sütü ve şekeri tencereye ilave edelim ve bir kez iyice karıştırıp kapağını kapatalım. Ocağın altını da kapatıp 10 dakika kadar helvamızı demlenmeye bırakalım.
- Helvamız demlendikten sonra bir kaseyi önce ıslatıp daha sonra kaşık yardımıyla resimdeki gibi helvadan bir çukur yapalım. Bu çukura dondurmadan bir kaşık koyup üzerini de helvayla kapatalım. Son olarak bir tabağa ters çevirelim. Afiyet olsun!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...