Sipariş Vermek İçin

28 Eylül 2013 Cumartesi

Fırında Elma Dilim Patates

Elma dilim patates dışarda yağda kızartılarak yapılıyor. Ben fırında yapıyorum ve sonuç mükemmel oluyor. 
Malzemeler:

- 6-7 ince kabuklu,topraksız patates (patatesleriniz topraklıysa kabuklarını soyarak kullanmalısınız)
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biberiye


Yapılışı: 
- Öncelikle fırınımızı 250 dereceye ısıtalım ve patatesleri kabuklarıyla beraber küçük elma dilimleri şeklinde keselim.
- Sonra patatesleri geniş bir fırın tepsisine alıp zeytinyağı ve diğer baharatlarla güzelce karıştıralım,tarifte yazanların haricinde keyfinize göre ya da evde ne varsa çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz.
- Son olarak patatesleri fırına atıyoruz ve 45 dakika kadar pişiriyoruz,çıtır çıtır ve müthiş lezzetli oluyorlar :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...