Sipariş Vermek İçin

5 Eylül 2013 Perşembe

Gökkuşağı Çorbası

Malzemeler:
- 1 büyük havuç
- 1 patates
- Yarım kupa dolusu kırmızı fasülye konservesi
- Yarım kupa dolusu yeşil mercimek 
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet yeşil soğan
- Biraz biberiye
- Nane,kırmızı biber,karabiber,tuz
- Bir et bulyon
- 1 su bardağı dolusu kelebek ya da burgu makarna


Yapılışı:
- Geniş bir tencerede zeytinyağıyla salçayı biraz kavuralım. Ardından iri doğranmış havuç ve patatesi ekleyip biraz kavuralım.
- Yıkanmış yeşil mercimeği ekleyip 2 litre kadar su ve bulyonu ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatalım.
- Yaklaşık 20 dakika sonra fasülye konservesini ekleyelim. Biraz daha pişirelim. Suyu azalmışsa su ekleyelim.
- Sebzeler pişmeye iyice yaklaşınca makarnaları atalım ve 10-15 dakika daha pişirelim. Son olarak incecik kıyılmış taze soğanları ekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...