Sipariş Vermek İçin

12 Eylül 2013 Perşembe

Kepekli Pizza Margarita

Malzemeler:
Hamur için:
- 2 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı kepekli un
- 1 paket instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:
- 2 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik, tuz, biberiye



Üzeri için:
- 2 orta boy domates
- Bir dolmalık biber
- Bolca taze fesleğen
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
- İlk olarak fırını 250 dereceye ısıtalım.Pizza soğuk fırına konduğunda çok kötü oluyor.
- Hamur malzemelerini alabildiğince ılık suyla karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Bu sırada sosu hazırlamak için zeytinyağını kızdıralım. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve salçayı koyup biraz kavuralım. Ardından küp küp kesilmiş domatesleri ekleyelim. Bir çay bardağı kadar da su ekleyip 5-10 dakika pişirip tuzunu, kekiği ve biberiyeyi atıp ocaktan alalım.
- Mayalanan hamuru yarım cm kalınlığında açalım. Yağlanmış büyük bir tepsiye yerleştirelim. Kenarlarını hafif kıvırıp daha kalın olmasını sağlayalım.
- Üzerine sosu bolca dökelim. Yuvarlak dilimlenmiş domatesleri, şerit kesilmiş biberi yerleştirelim. Ardından taze fesleğeni serpiştirelim ve sıcak fırında altın bir üstündeki katta pişirelim. 
- Altını kontrol edip piştiğine emin olduğumuzda fırını kapatalım. Rendelenmiş kaşarı her yerine eşit miktarda döküp tekrar kapağı kapatalım, 1-2 dakika içinde fırının kendi sıcağında kaşar eriyecektir. Pizzamıza son olarak biraz daha taze fesleğen serpip afiyetle yiyelim :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...