Sipariş Vermek İçin

2 Eylül 2013 Pazartesi

Kışlık Taze Fasülye

Herkese merhaba!
Yaz artık bitiyor, kış için hazırlık yapmanın zamanı geldi. Tam 15 kilo fasülyeyle işe başladık bugün. Tarifte 5 kiloya göre yazdım, herkes için 15 kilo fazla olabilir :)
Malzemeler:
- 5 kilo fasülye
- 1 kilo domates 
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu(kullanılmayabilir)

- Fasülyelerimizin uçlarını ayıklayıp uzunluğuna göre 2 yada 3 parçaya kırıyoruz. Ardından güzelce yıkıyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğruyoruz.
- Büyük ve derin bir tencereye fasülyelerimizi koyuyoruz. Üzerine domatesleri ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz. (Bu işlemde fasülyeler tencereye sığmazsa bölerek birkaç seferde yapmalısınız) Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde kendi buharıyla pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Fasülyelerimiz çok fazla pişmemeli. Biraz yumuşaması ve rengi dönmesi yeterli. 
- Fasülyelerimizi geniş bir tepsiye döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine bir yemeklik miktarlarda dolduruyoruz.İçindeki havayı alıp ağzını bağlıyoruz ve derin dondurucuya yerleştiriyoruz. (Poşetleri buzluğa koymadan önce fazla yer kaplamaması için fasülyeyi poşetin içinde yaydırarak düzleştirebilirsiniz.) Kışlık fasülyelerimiz hazır, kışın çözünmesini bile beklemeden,yağını,soğanını kavurup  pişirebilirsiniz, afiyet olsun!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...