Sipariş Vermek İçin

26 Eylül 2013 Perşembe

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:
- 250 gr taze(yaş) kadayıf
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 50 gr margarin
- 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tepeleme toz şeker
- 4 çorba kaşığı tepeleme un
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz krem şanti
Yapılışı:
- Kadayıfları elimizle biraz kıralım.(Fazla uğraşmaya gerek yok zaten kızarınca kıtırlaşıp kendileri kırılıyorlar.) Ardından margarini erittiğimiz tencerede kızarana kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Yaklaşık 10 dakika kavurmak yeterli oluyor. Renkleri kızarınca toz şekeri de ekleyelim. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edip eriyince cevizleri de tencereye ekleyip ocaktan alalım.
- Muhallebi için vanilin ve krem şanti hariç tüm malzemeleri çırpalım. Ardından ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayıp yoğunlaşmasını bekleyelim. Muhallebi kıvamını alınca vanilini ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.
- Dikdörtgen bir kalıba ilk olarak kadayıfın yarısını boşluk kalmayacak şekilde yayalım. Ardından muhallebiyi üzerine dikkatlice dökelim. Üzerini de kalan kadayıfla kaplayalım. Dolapta iyice soğuttuktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...