Sipariş Vermek İçin

13 Eylül 2013 Cuma

Nohutlu Pilav

Malzemeler:
- 2 bardak pirinç
- 3 bardak su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz

Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp ardından sıcak suyla ıslatıyoruz. Sıcak suda yarım saat bekletiyoruz. 
- Pirinçleri süzüp soğuk suyla tekrar yıkıyoruz. 
- Bir tencereye sıvıyağı ve tereyağını koyuyoruz. Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave ediyoruz. 5 dakika kavuruyoruz. Suyunu ekliyoruz. Nohutları ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. 
- Kaynadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. 
- Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Üstüne kağıt havlu örtüp demlendiriyoruz. Afiyet olsun :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...