Sipariş Vermek İçin

4 Eylül 2013 Çarşamba

Peynirli Mafiş

Bu nefis börekler sıcacıkken ve çayın yanında müthiş oluyor. Yapması da çok pratik,dilerseniz patatesli, ıspanaklı gibi farklı şekillerde de deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1 yumurta
- 4 kaşık yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un 
- Tuz

İçi için:
- Beyaz peynir
- Maydanoz


Yapılışı:
- Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada harcı hazırlamak için ince kıyılmış maydanozla peyniri karıştırıyoruz.
- Dinlenmiş hamuru oklavayla çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. Bir tabak yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Bir tarafına hazırladığımız harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. 
- Hazırladığımız mafişleri sıvıyağda altın sarısı olana kadar kızartıyoruz. Bir peçeteyle fazla yağını alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...