Sipariş Vermek İçin

28 Eylül 2013 Cumartesi

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

Herkese merhaba!
Bulgur pilavı benim için her zaman pirinç pilavından daha önce gelir. Tadı, görüntüsü, daha sağlıklı oluşu; hepsi ayrı ayrı tercih sebebi. Buradan bulgurun tüm bu faydalarını görebilirsiniz.

Bu tarif de hem sebze hem bakliyat içeriyor. Öğle yemeği olarak sadece bu pilav ve biraz yoğurt yeterli olacaktır :)

Çok konuştum hadi artık tarife geçelim! :)



Malzemeler:
- 1 kupa dolusu pilavlık bulgur
- 2 kupa ılık su
- 1 kase taze fasulye
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 2 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Biberiye ve taze nane
- Tuz, pulbiber
- Birer kaşık tereyağı ve zeytinyağı

Yapılışı:
- Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanları renkleri dönene kadar kavuralım.
- Fasulyeleri yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım. Tencereye ilave edelim ve soğanlarla birlikte biraz daha kavuralım.
- Domateslerin kabuğunu soyalım. Küp küp doğrayalım. Sarımsaklarla birlikte tencereye ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp biraz pişirelim. 
- Bulgurları yıkayalım. Fasulyeler biraz pişince bulgurları da tencereye ekleyelim. Suyunu, tuzunu ve pulbiberi ilave edelim. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim. 
- Bulgurlar suyunu çekince biberiye, kekik ve taze naneyi ekleyelim.
- Pilavımızı biraz demlendirip yoğurtla veya ayranla servis edebiliriz. Afiyet olsun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...