Sipariş Vermek İçin

12 Eylül 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler:
- Yarım kilo barbunya
- 2 orta boy havuç
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Bir kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet küp şeker
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı yarım demet maydanoz

Yapılışı:
- Barbunyaları bir tencerede kaynatalım. Kaynadıktan sonra suyunu dökelim.
- Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında biraz kavuralım. Ardından ay şeklinde doğranmış havuçları ve salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Şimdi tencereye suyunu döktüğümüz barbunyaları koyalım. Üstüne çıkacak kadar su ekleyip tuzunu,karabiberini,şekeri ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim.
- Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım. Son olarak da incecik kıyılmış maydanozları serpiştirelim. Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...