Sipariş Vermek İçin

15 Ekim 2013 Salı

Balparmak Tatlısı

Herkese iyi bayramlar! :)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 250 gr margarin
- Yaklaşık 4 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik (dışını kaplamak için)

Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
İsteğe göre: fındık,ceviz..

Yapılışı:
- İrmik hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamurumuzu hazırlıyoruz. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp silindir şekli veriyoruz ve irmiğe bulayıp tepsiye diziyoruz. Her birine bıçakla boydan kesik atıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Şerbeti kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyip ocaktan alıyoruz. Sıcak tatlıya sıcak şerbeti döküyoruz.
- Son olarak çekilmiş cevizle süslüyoruz..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...