Sipariş Vermek İçin

11 Ekim 2013 Cuma

Dereotlu Köy Poğaçası

Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 yumurta(1inin sarısı üzerine)
- 80 gr oda ısısında margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım demet dereotu

İçi için:
- Bir kase beyaz peynir
Ayrıca üzerine çörekotu

Yapılışı:
- Genişçe bir kapta un, tuz, şeker, maya ve kabartma tozunu karıştıralım.
- Unun ortasını açıp diğer tüm malzemeleri ekleyelim ve iyice yoğuralım. Oldukça sert bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıp içine beyaz peynir koyalım ve ay şeklinde kapatalım.
- Hazırladığımız poğaçaları tepside en az 20 dakika dinlendirelim. 
- Yumurta sarısını sürüp çörekotu serptiğimiz poğaçaları 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...