Sipariş Vermek İçin

31 Ekim 2013 Perşembe

Flan Pâtissier - Milföylü Kremalı Tart

Herkese merhaba :)Nefis, pratik ve çok hafif bir fransız tatlısı yaptım bugün. Klasik tart hamuruyla da yapılıyormuş ama bu kadar hafif olmayacağını düşünüyorum. Hem böyle daha pratik. Mutlaka deneyin!
Malzemeler:
- 7-8 adet tekli kare milföy
- 4 su bardağı süt
- 2 büyük yumurta
- Yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3/4 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Milföyler oda ısısına gelip yumuşadıktan sonra oklavayla hafifçe açarak hepsini birleştiriyoruz. (Tart kalıbını kaplayacağımız için büyük ve tek parça olması gerekiyor.)
- Hazırladığımız milföyü yağlanmış kelepçeli kalıba kaplıyoruz. Kenarlarda fazlalıklar varsa kesiyoruz. Hamurun üzerine çatalla delikler açıyoruz.

- Kremayı hazırlamak için tüm malzemeleri iyice karıştıyoruz ve nişasta tamamen eriyince ocağa alıyoruz. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan indiriyoruz. Kalıbımızdaki milföyün üzerine kremayı döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri yanıp milföyler kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...