Sipariş Vermek İçin

2 Ekim 2013 Çarşamba

Havuçlu Sütlü Mercimek Çorbası

 Malzemeler:
- 1 nescafe kupası kırmızı mercimek
- 2 orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 et bulyon(isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1,5 litre su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Üzerine nane, kırmızı biber

Yapılışı:
- Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup kızdıralım. Rendelenmiş soğan ve havuçları yağda biraz kavuralım.
- Yıkanıp suyu süzülmüş mercimekleri ve salçayı, kavrulan soğan ve havuçlara ekleyip mercimeklerin rengi değişene dek kavurmaya devam edelim. 
- Mercimekler biraz sararınca 1,5 litre suyu, et bulyonu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Çorbamız pişince pürüzsüz hale gelene dek el blenderından geçirelim.
- Son olarak bir bardak sütünü ilave edip kaynayınca ocaktan alalım.
- Nane ve kırmızı biberle servis edelim. Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...