Sipariş Vermek İçin

28 Ekim 2013 Pazartesi

İncirli Tatlı

Malzemeler:
Keki için:
- 3 adet yumurta

- 6-7 adet suda bekletilmiş kuru incir
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- Yarım su bardağı tozşeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 poşet toz krem şanti
Üzerine: hindistan cevizi







Yapılışı:
- Kek için yumurtaları şekerle birlikte iyice köpük köpük olana dek çırpalım. 
- Un ve kabartma tozunu eleyerek kek hamuruna ekleyelim.
- İncirleri küçük küçük doğrayalım. Cevizlerle birlikte kek hamuruna ilave edelim.
- Keki yağlanmış fırın kabında (ben borcam kullandım) 170 derecede 20-25 dakika pişirelim.
- Şerbeti hazırlamak için su, nescafe ve şekeri karıştıralım. (Pişirmeyeceğiz.)
- Pişen keki biraz soğuttuktan sonra üzerini çatalla delip şerbetle ıslatalım.
- Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı ve krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan alırken tereyağını da ekleyelim. Muhallebimiz 5-10 dakika soğuduktan sonra son olarak krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.
- Kremayı kekin üzerine yayıp soğuduktan sonra hindistan ceviziyle servis edelim. Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...