Sipariş Vermek İçin

31 Ekim 2013 Perşembe

Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler:
- 3 adet yufka
- Yarım kg / 1 demet ıspanak
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
Yufkalara sürmek için:
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Susam ve çörekotu

Yapılışı:
- Öncelikle harcımızı yapmak için soğanı rendeleyip zeytinyağında kavuralım. Ardından iyice yıkanıp iri iri doğranmış ıspanakları ekleyelim. Ispanaklar biraz ölünce tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.
- Sosu hazırlamak için süt, sıvıyağ ve suyu bir kasede karıştıralım. 
- Her birini 6'ya böldüğümüz yufkalara sostan sürüp 1er yemek kaşığı dolusu harç koyalım. Yanlardan kapatıp saralım ve yuvarlayarak gül şekli verelim.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...