Sipariş Vermek İçin

7 Ekim 2013 Pazartesi

Kuru Meyveli Paluze

Bu hafif tatlıyı bugün sevgili miskokululezzetler'de gördüm. Malzemeler de evde olunca biraz değiştirerek hemen denedim. Tadı aşureye benziyor biraz, çakma aşure de yazabilirdim ismine :) Ama orjinaline sadık kalmalıyım dedim sonra, işte dilediğiniz meyvelerle deneyebileceğiniz paluze..
Malzemeler:
- 4-5 kuru incir
- 4-5 kuru kayısı
- 1 kahve fincanı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı kuru dut
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 3 su bardağı su
- 1 kahve fincanı nişasta
- 3/4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- Nar
- Hindistan cevizi
- İri çekilmiş ceviz
- Rendelenmiş çikolata


Yapılışı:
- Üzüm hariç tüm kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp sıcak suda yumuşamaları için bırakalım.
- Bu sırada tencereye suyu, nişastayı ve tozşekeri alıp nişasta eriyene dek karıştıralım.
- Yumuşamış meyveleri süzelim ve tencereye ilave edelim. Cevizi de ekleyip orta ateşte kaynayıp göz göz olana dek pişirelim.
- Pişen tatlımızı kaselere paylaştırıp dolapta soğumaya bırakalım.  
- Üzerlerini dilediğimiz gibi, çikolata, nar, hindistan ceviziyle süsleyip soğuk servis edelim. 
Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...