Sipariş Vermek İçin

2 Ekim 2013 Çarşamba

Nar Ekşili Kısır

Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 yaprak marul
- 3 tane yeşil soğan
- 4-5 kornişon turşu

Yapılışı:
- Bulgurların üzerine 2 su bardağı kaynar suyu döküyoruz. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada zeytinyağını kızdırıp salçayı biraz kavuruyoruz. 
- Demlenen bulguru biraz karıştırıp havalandırıyoruz. Salçayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp 5 dk daha bekletiyoruz.
- Ardından limon suyu ve nar ekşisini ve tuzu bulgura ekleyip elimizle biraz yoğuruyoruz.
- Yeşillikleri ince ince kıyıyoruz. Turşuyu küp küp doğruyoruz. 
- Soğuyan bulgura yeşillikleri, turşuyu ve baharatlarını ilave edip servis ediyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...