Sipariş Vermek İçin

24 Kasım 2013 Pazar

Ispanaklı Kiş

Malzemeler:
- 120 gr tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı soğuk su
Harcı için:

- 250 gr ıspanak
- 1 küçük soğan
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 avuç ufalanmış keçi peyniri veya beyaz peynir
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz,kırmızı biber
- Biraz zeytinyağı
Yapılışı:
- Hamur için oda ısısındaki tereyağı, un, tuz ve şekeri yoğurup bir yandan suyu ekliyoruz.
- Hamur ufak parçalara ayrılacaktır, yoğurmaya devam ederek iyice toparlıyoruz. Hamuru strec filme sarıp buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
- Harcı hazırlamak için ıspanakları yıkayıp doğruyoruz. Ardından bir kaseye alıp üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtaları ,sütü, peynirleri, zeytinyağını ve baharatları ekliyoruz.
- Hamurumuzu merdaneyle açıp kelepçeli kalıba veya tart kalıbına yerleştiriyoruz. Kenarlarını yukarı doğru kıvırıyoruz. Kabarmaması için çatalla birkaç yere batırıyoruz.
- Hamurun ortasına hazırladığımız harcı döküp üzerini düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...