Sipariş Vermek İçin

24 Aralık 2013 Salı

Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek

Merhaba :)Annemin yaptığı bu böreği o kadar sevdim ki, o da şansıma benim için fotoğraflarını çekmiş. Akşam tadına bakınca hemen bloga koymalıyım bu nefis şeyi dedim! Mutlaka deneyin :)
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 kuru soğan
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- Karabiber, pulbiber, tuz
Üzeri için: yumurta sarısı

Yapılışı:
- Haşhaşı sıvıyağ ve birkaç suyla karıştırıp sıvılaştıralım.
- Mercimekleri haşlayalım. Bir tencerede soğanı kavuralım. Mercimek, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- İlk yufkayı masaya serip üzerine haşhaş sürelim. Üzerine ikinci yufkayı örtüp 16'ya bölelim. Her parçaya mercimekli harçtan koyup saralım. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizip üzerine yumurta sarısı sürelim. İlk 20 dakika 200 derece sonraki 20 dakika 175 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...