Sipariş Vermek İçin

7 Aralık 2013 Cumartesi

Portakallı Revani

Bugün çok güzel bir sabaha uyandım. Kar yağıyor Bursa'da :) Aslında karı, soğuğu pek sevmem ama özlemişiz sanırım çok güzel geldi.
Madem dışarısı soğuk evde battaniyelerle oturmam gerekiyor o zaman tatlı yapmam da şart oldu tabi. Evdeki portakallarla ne yapsam dedim sonra bu nefis portakal kokulu tatlı çıktı ortaya. Portakal mevsimi geçmeden mutlaka deneyin!

Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5 çay bardağı irmik
- 2 tepeleme çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi



Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
- Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpalım.
- Süt, yağ, yoğurt ve portakal rendesini ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak un, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip pürüzsüz hale gelene dek tahta bir kaşıkla karıştıralım.
- Yağlanmış fırın tepsisine veya borcama dökelim. (Standart dikdörtgen borcamlardan biraz daha büyük olmalı)
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız pişerken şerbeti için tencereye şeker, portakal suyu ve suyu koyup ocağa alalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip 10-15 dakika kaynatalım. Şerbetimiz çok koyu olmamalı.
- Pişen tatlımız biraz soğuduktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökelim.
- 1-2 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...